Shoto Fanfictions / Jun blogja
Menü

 

dobogás  Főoldal 
dobogás  Rólam
dobogás  Írás rutinom
dobogás  Blog 
dobogás  Kapcsolat 
dobogás  Képek 

 
 
IkeMenü

 

dobogás  Todoroki Shoto
dobogás  Inumaki Toge
 

 

 
Otome játékkönyv

 

dobogás  Szabályok 
dobogás  Navigáció  
dobogás  Vendégkönyv 
dobogás  Olvasói ötletek


 

 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2023.03.03. 11:07
2022.12.04. 11:45
2022.10.29. 22:22
2022.07.29. 01:14
2022.07.28. 23:02
 
Hősöm

 


 

Info
Kezdés: 2021.10.24
Kategória: Fanfiction
Író: Jun
Állapot: 

 

 
Barbár Kacchan ...

 

 

Info
Kezdés: 2022.04.06
Kategória: Fanfiction
Író: Jun
Állapot: 

 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Falling Sakura leaves
Írás rutinom

Sokaktól hallottam, hogy csak bepötyögik a sztorijaikat a telefonjukon a wattpad piszkozatba, aztán rakják is fel. Mások laptopon szeretnek írni. Van aki wordöt használ. Talán egy éve is már, hogy én is közéjük tartoztam. Azóta azonban megváltoztattam a rutinomat.

Nem csak fanfictiont, hanem más komolyabbat is szeretnék írni. Persze mindig elmarad a nagy anime rajongások közepete, mert nem tudok a saját sztorimra koncentrálni. Ettől függetlenül tavaly végre megtaláltam a számomra tökéletes eszközt, ami megkönnyíti a mindennapjaimat. Azóta a rutinom is megváltozott, és szerintem hatékonyabban és gyorsabban egy fejezet végére érek.

Szóval az írási folymat számomra az írógépemmel kezdődik, ami egy Freewrite, digitális írógép

Ez a gép egy pici e-ikes kijelzővel működik, és képtelenség rajta megformázni a szöveget. Wifi van rajta, de csak arra való, hogy a piszkozatokat feltöltse a felhőbe, amit beállítasz neki. Összesen 3 piszkozatot tudsz rajta kezelni manuálisan, amit egy karral érsz el. A szövegben pedig billentyűkömbinációkkal lehet a szabak között ugrálni, ha valamit utólag kitörölnél. Eleinte nem akartam igazán megvenni, mert nem voltam benne bizto, hogy javulna az időm, de végül nem tudtam ellenállni a kattogós billentyűzethangnak és megvettem.

Soha nem döntöttem még jobban. Általában én az az ember vagyok, aki szereti ha mr az írás folyamatában meg van formázva a szöveg. Ez írás közben persze visszatartja az új ötletek akadálymentes gondolkodás nélküli lepötyögését, így a rész is lassabban készül el.

Az írógéppel persze csak beírom, amit akarom, még a helyesírási hibákat sem figyelem, nem olvasok vissza, nem ellenőrzök, nem formázgatok, csak beírom a  gépbe.

A gép feltölti a fájlt a drive mappájába, ahol én szépen megnyitom és régebben bemásoltam wordbe a helyesírás ellenőrzés miatt, de manapsg már az is olyan béna, hogy csak megformázom és kijavítgatom ott a driveban ahol megtalálom. Korábban a dropboxot használtam, de az csökkentette is az ingyenes tárhely korlátot, és a drive amúgyis több helyet biztosít ingyen. Plusz nagyon jó azoknak is, akiknek nincs a gépén word és nem is tudják vagy nem is szeretnék megszerezni.

Aztán a formázás után általában átrakom a mappába, amit a sztorinak csinltam. Itt már helyesen elnevezve, megformázva szerepel, és meg is adom az első olvasónak a hozzáférést, a legjobb barátnőmnek, akibe minden hitet belevetek és 200 oldalas esszét várok válaszul, de általában csak azt kapom, hogy jó lett és a szmájliból tudom, hogy igazat mond-e vagy nem.

Innen kerül aztán a wattpad piszkozatába. Amikor sikeres vagyok, akkor egyszerre több is, de van hogy csak az aktuális rész. Az aktuális részt persze azonnal közzéteszem, ha pedig több van, akkor piszkozatnak hagyom.

Régebben blogspotos blogon írtam a sztorikat, de jobban örülök, mióta divatba jött a wattpad. Könnyebben lehet sztorikat találni rajta és engem is könnyebben megtalálnak, íg régen egyfolytában hirdetni kellett a linkemet. A wattpad ezzel szemben egy nagyon jó közösségi ötlet, ahol olyanok gyűlhetnek össze, akik szeretnek írni és olvasni és meglephetik egymást új sztorikkal és visszajelzésekkel.

Az egyetlen dolog ami nagyon hiányzik róla, az a kedvencem... a sorkizárás, ami megkönnyíti az olvasást.

 

A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak    *****    Új kínálatunkban te is megtalálhatod legjobb eladó ingatlanok között a megfelelõt Debrecenben. Simonyi ingatlan Gportal    *****    Szeretnél egy jó receptet? Látogass el oldalamra, szeretettel várlak!    *****    Minõségi Homlokzati Hõszigetelés. Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését.    *****    Amway termék elérhetõ áron!Tudta, hogy az általános tisztítószer akár 333 felmosásra is alkalmas?Több info a weboldalon    *****    Florence Pugh magyar rajongói oldal. Ismerd meg és kövesd az angol színésznõ karrierjèt!